Kenny Larkin, Octave One, Theo Parrish // 02.01.14

בבלוק חוגגים את השנה החדשה ביום חמישי, ה-2 לינואר, במסיבה מטורפת בשתי רחבות, עם ארבעה אייקונים מדטרויט!

----------------------------------------------------------------
Thursday 2/1/2014 at The Block:
Motor City Night featuring:
The Block:
Kenny Larkin
Octave One (Live)

support by: Partok, Anna & Sousanna

The Squat:
Theo Parrish
support by: Amichay Matyas
----------------------------------------------------------------
TICKETS
70Nis (+ free chaser) for Club Members http://bit.ly/1e2OEAM 
90Nis Presale  http://bit.ly/J724ST 
120Nis at the door 

כרטיסים: 
70 ש"ח לחברי מועדון (+ צ'ייסר חינם): http://bit.ly/1e2OEAM
90 ש"ח במכירה מוקדמת: http://bit.ly/J724ST
120 ש"ח בדלת.
----------------------------------------------------------------
דטרויט. כל כך הרבה משמעויות במילה אחת. עבור רבים היא מזכירה עושר תרבותי ומורשת מוזיקלית ענפה. עבור אחרים היא מסמלת עוני, פשע נורא וריקבון אורבני מייאש. הדי העבר - הימים היפים של חברת התקליטים מוטאון והשגשוג הכלכלי שנבע מתעשיית הרכב המובילה בעולם - כבר בקושי מהדהדים ברחובותיה המוזנחים של דטרויט. העיר שהייתה פעם אור זוהר של קדמה ותעשייה, הפכה עם השנים לעיר רפאים, רצופה במבנים נטושים ומפעלי ענק העומדים גלמודים כמו אנדרטאות עצובות לעידן קדום של עושר ושגשוג.
בשיא כוחה, בשנות ה-50, כשתעשיית הרכב התפוצצה אחרי מלחמת העולם השנייה, חיו בדטרויט כמעט 2 מיליון איש. כיום מספר התושבים בעיר עומד על כ-700,000. בשנות ה-80, העיר הוכרזה כבירת הרצח של ארה״ב, וגם היום היא מובילה את רשימת הערים המסוכנות במדינה. השנה נכנסה דטרויט להיסטוריה בתור העיר האמריקאית הגדולה ביותר שהכריזה על פשיטת רגל.
בקצב ההתפתחות המסחרר של הטכנולוגיה וכוחה הבלתי מרוסן של הגלובליזציה, נדמה שדטרויט נשארה מאחור, בודדה וחסרת עתיד, מעין דרך עפר ללא מוצא המשתרכת לצידה של אוטוסטרדת המידע.
אך בתוך כל הייאוש הזה, ואולי דווקא בגללו, נוצרו התנאים להבשלתה של תרבות מוזיקלית מדהימה, שאין לה אח ורע באף עיר אחרת בעולם. אולי זו המציאות הקשה, כשהמוזיקה הופכת למפלט השפוי היחיד, ואולי אלו הנופים של השממה האורבנית ושרידי התעשייה של עידן נשכח, שגורמים לסאונד של עיר המכוניות להישמע כל כך שונה מכל דבר אחר. עמוק יותר, נואש יותר, אמיתי יותר. בין אם זה הסול של מוטאון, ההיפ הופ של ג׳יי דילה, ההאוס של מודימן ותיאו פאריש, או הטכנו של שלישיית בלוויל ששינו את העולם ושל מפיקי הדור השני, ג'ף מילס, קארל קרייג, ריצ'י הוטין, קני לארקין ואחרים - דטרויט תמיד הייתה מקור של בשורה וחידוש, מקום בו המציאות הקשה גרמה לחלומות להישמע יפים במיוחד.

בחמישי ה-2 לינואר, הבלוק יקדיש ערב מיוחד לטכנו ולהאוס של העיר דטרויט, ויארח כמה מבניה הטובים ביותר.

בבלוק - שלושה נציגי הדור השני של מפיקי הטכנו מעיר המכוניות: אוקטאב וואן, בפעם הראשונה בישראל. הופעה חיה של הצמד המיתולוגי, ממובילי תנועת הטכנו-סול והאחראים על חלק מהלהיטים הגדולים ביותר שיצאו מהעיר. אחריהם, ירעיד את הרחבה הראשית עם טכנו דטרויטי חסר פשרות - קני לארקין, שחוזר בפעם השניה לבלוק, אחרי אחד מהסטים הזכורים ביותר בתולדות המועדון, לפני יותר משנתיים.
בסקוואט - תיאו פאריש, האייקון שפתח את ליין הלג'נדס ב-2009, חוזר סוף סוף לישראל, אחרי 4 וחצי שנים ארוכות מדי. הדי.ג׳יי והמפיק האגדי ינגן סט ארוך של האוס, דיסקו, טכנו ועוד, על מערכת הסאונד של הסקוואט שעברה שדרוג מסיבי בשבועות האחרונים ושנשמעת כמו סוג של גן עדן.

Kenny Larkin
קני לארקין משתייך לדור השני של מפיקי הטכנו מדטרויט, אלו שלקחו את הסאונד העתידני והקשוח שהומצא בין קירות הבטון של העיר למקומות חדשים ומסעירים. לארקין, יליד דטרויט, פספס את השנים הראשונות של הטכנו בגלל שירות ארוך בצבא, אך עם שובו השתלב מיד במהפכה התרבותית החדשה והצטרף למעגליהם של החלוצים חואן אטקינס ודריק מאי ושל מפיקי הדור השני קארל קרייג וריצ'י הוטין. לארקין, שצמח מג׳אז, סול, פ׳אנק והאוס, שילב את השורשים עם סאונד הטכנו החדש ויצר סגנון בועט אך מלא בנשמה, שמותח קו ישיר בין דטרויט לשיקגו, או כמו שדריק מאי מגדיר זאת "היי-טק סול".

אחרי סדרה של ריליסים בלייבלים מקומיים בדטרויט, לארקין החל לייצר לעצמו הייפ מעבר לים, ואת אלבומיו הראשונים הוציא בלייבלים הבריטיים Warp ו-R&S שנתנו בית לטכנו האינטליגנטי ורב הרבדים שהוא יוצר. כמו רבים מהמפיקים הגדולים של עיר המכוניות, ההצלחה של לארקין באירופה עלתה על זו שבמגרש הביתי שבארה״ב, והוא נחשב לאחד האמנים המשפיעים ביותר על סצנות הטכנו האנגלית והגרמנית.
לינקים:

15 דקות של דיפ ספייס היפנוטי בלייבל של המועדון הברלינאי Watergate, מספטמבר האחרון:

קני לארקין עושה זאת שוב. רמיקס משוגע ל-Inner City. מפרק!

הרמיקס הג'אזי היפהפה של לארקין ל- “Don’t Need A Cure For This” של רדיו סלייב שיצא בלייבל רקידס:

רמיקס מעולה של לארקין ל-OK של בן קלוק, שיצא בלייבל אוסטגוט טון:

בן קלוק מחזיר רמיקס ללארקין, בלייבל של קארל קרייג Planet E:

קלסיקות העבר:
מהריליסים הראשונים של לארקין ב-R&S, מ-1995. פצצת אנרגיה עם סווינג שאי אפשר לעמוד בפניו.

וינטאז' לארקין מ-1993 נשמע פשוט מדהים

הרמיקס של לארקין ל-Inner City מ-1994 שנחשב לאחד מהרמיקסים הטובים שיותר שיצאו להרכב המיתולוגי של קווין סונדרסון:

סטים:

בדומה לאמני הג׳אז הגדולים כמו מיילס דיוויס או ת׳לוניוס מונק, גם אמני הטכנו של דטרויט, מקבלים יותר כבוד באירופה מאשר בארה״ב. לארקין מהפנט אלפי אנשים בפסטיבל קזנטיפ שבאוקראינה ב-2012.
סט מצולם במאסילו, רוטרדם.
סט מהפנט שלארקין מיקסס במיטה! 2012

Octave One
אם הטכנו נחשב למקבילה המודרנית למוטאון מבחינת תרבות המוזיקה של דטרויט, אז אוקטב וואן הם הג׳קסון פייב. ההרכב של האחים ברדן מבוסס על צמד האחים הגדולים לורנס ולאונרד, אך משתתפים בו לרוב גם האחים לורן, לינל ולאנס. הם גדלו בבית בו כל אחד חויב לקחת שיעור מוזיקה, וכשהטכנו תפס אותם, הם עבדו כסוחבי ציוד בסיבובי הופעות של בוב ג׳יימס (חלוץ הג׳אז פ׳אנק ואחד האמנים המסומפלים ביותר בכל הזמנים). ב-1990 הם פרצו עם הלהיט "I Believe״, והביאו, בדומה לג׳קסון פייב, אלמנט כיפי חדש ומשוחרר לבמת הטכנו של דטרויט. האחים ברדן ראו בטכנו כדרך לברוח מהמציאות, ויצרו מוזיקה שאינה מנסה לחנך, אלא רק להרים את המסיבה ולתת את הגרוב הנכון שיגרום לך לשכוח מהכול. כשהוציאו את הקטע "Blackwater" בלייבל שלהם 430 West, הם כבר הפכו לשם דבר עולמי, ומאז הם לא מפסיקים להסתובב בעולם בפסטיבלים והאירועים הנחשבים ביותר, וחוצים את כל הקהלים והגילאים של אוהבי הטכנו - מהבליינים של מועדוני איביזה ועד ההיפסטרים של ה-MoMA בניו יורק. אוקטב וואן הם פריקים מוצהרים של ציוד אנלוגי, והסט החי שלהם כולל סינתיסייזרים נדירים ומכונות תופים אמיתיות. זה אולי כבד, אבל מבחינתם אין דרך אחרת, ובידיהם המיומנות המכונות האלה קמות לתחייה ומשדרות בתדרים אליהם מחשבים פשוט לא יכולים להגיע.

לינקים:

הלהיט הראשון של אוקטאב וואן, "I Believe״, כבר מזמן הפך לקלסיקה. שטיחי הסינתיסייזרים נשמעים כמו גל שוטף של רגש, ותכנות התופים בוודאי שימח את דריק מאי שהוציא את הריליס הזה בלייבל שלו, Transmat, ב-1990.

להיט הקרוסאובר שהפך את אוקטב וואן לשם שאיש שיש לו אוזניים לא יכול להתעלם ממנו. ליין סינתי קדחתני לפי מיטב המסורת הדטרויטית, עם טאצ׳ סולפולי של כינורות ופזמון קאצ׳י וממכר. הקטע הפך לקלסיקה בסטים של תקליטני על כמו לורן גרנייה, דני טנגליה, ג'ף מילס, ריצ'י הוטין, דריק מאי ורבים אחרים.

רק מוזיקה מדטרויט יכולה להישמע כך:

בן קלוק ונינה קרביץ נותנים כבוד לאוקטאב וואן:

עוד טכנו קלסי מאת אוקטאב וואן:

מתוך האלבום של אוקטאב וואן בלייבל Tresor של המועדון הברלינאי המפורסם:

פנינים אנלוגיות:

אשליות:

סטים:

אוקטאב וואן מופיעים בפיקניק האלקטרוני Sunset Island בסן פרנסיסקו, ביוני האחרון:

שעתיים של לייב מגוטק קלאב הגרמני:

ראיון:

Theo Parrish
הוא אמנם גדל בשיקגו, אך מאז שהתמקם בדטרויט הפך ת׳יאו פאריש לאחד הסמלים הבולטים ביותר בסצנה של עיר המכוניות. המפיק והדי ג׳יי, שבנעוריו צפה בענקים כמו לארי הרד וליל לואיס מסובבים תקליטים, ידוע כטהרן של ויניל וציוד אנלוגי. הוא למד אמנות ופיסול, ושאב מכך השפעה ישירה על המוזיקה שלו: ״מלבד החומרים שאתה משתמש בהם, מוזיקה ופיסול הם בעצם מאוד דומים. באמנות תלת מימדית, אתה מעצב נפח, גובה וצפיפות של חומר. עם סאונד, אתה מעצב את אותם הדברים, יחד עם אלמנט של זמן.״ ואכן, קטעי הדיפ האוס הג׳אזיים שלו, אותם הוא מכנה ״פסלי סאונד״, ניחנים בתלת מימדיות מיוחדת, מרקם מחוספס שמזכיר עץ מיושן או אבן עתיקה. אחרי שהשלים את לימודיו ב-1994 עבר לדטרויט, שם התחבר עם עוד מפיק ודי ג׳יי שחלק את חזונו - קני דיקסון ג׳וניור, הידוע כמודימן. השניים החלו לעבוד יחד, ובמהרה הפך פאריש לחלק מרכזי בגל החדש של ההאוס הדטרויטי, יחד עם דיקסון, מרסלוס פיטמן ואחרים. כדי.ג׳יי, פאריש אינו מפחד להפתיע את הקהל עם שבירות ז׳אנריות מפתיעות, ואפילו חובבי ההאוס הקשים ביותר עלולים למצוא את עצמם מפזזים לפתע לקטע אפרו-ביט ישן או אפילו דאב במהלך הסטים שלו. הכישרון הגדול של פאריש טמון באופן בו הוא מצליח לחבר את כל הנקודות של המוזיקה השחורה לדורותיה, ולא בכדי הוא נחשב לסמכות מוזיקלית עליונה, שמקבלת כבוד הרבה מעבר לעולם ההאוס. רק לאחרונה הוציא את האוסף המדהים Black Jazz Signature, בו בחר את הקטעים האהובים עליו מתוך הקטלוג של לייבל הג׳אז הנדיר מהסבנטיז Black Jazz. בעולם בו כל אחד עם לפטופ יכול להרים מסיבה, פאריש הוא מהבודדים שעוד שומרים על כבוד המעמד, כמו סמוראי שנשאר נאמן לקוד המסורתי והישן, ומזכיר לכולנו מה זה בעצם אומר להיות די ג׳יי.

לינקים:

אחד מהקטעים המדהימים שיצאו לאחרונה ב-Sound Signature, בו מארח פאריש את החתום החדש בלייבל אנדרו אשונג. זה כבר לא האוס, אבל זה גם לא פופ. זה לא סמבה, אבל גם לא אפרו ביט. פשוט רגש טהור וצלילים אורגניים ואמיתיים. מופתי.
הרמיקס הקלאסי של קארל קרייג ל-Falling Up של פאריש:

הרמיקס המשוגע של פאריש ל-LCD Soundsystem:

Dark Petterns בלייבל Peacefrog

הוא התחיל את דרכו כאמן סימפולים, אך עם הזמן עבר פאריש לחקור את עולמות הסינתיסייזרים והכלים החיים. הקטע הזה, הלקוח מהאלבום "First Floor״, הוא מין תערובת דיפ האוס לואו פיי שכוללת בייסליין עקום במיוחד וקול גברי מרחף (אולי אפילו פאריש עצמו?). הכוח המרפא של המוזיקה בשיאו.

Soul Power מדהים

דיפ האוס אנלוגי וחם

דוגמא טובה לאווירה המיוחדת שמשרה המוזיקה של פאריש - מעל התופים המלוכלכים מתפתלים להם סולמות עולים ויורדים של קלידים ג׳אזיים א-טונליים, כמו להקת ג׳אז המכוונת את כליה רגע לפני ההופעה' ולפתע, בהרף עין, נכנס סימפול הפסנתר המרגש כל כך מהסרט בלייד ראנר, ומשגר את המאזין לטיסת יחיד מעל שמי העיר. תרימו ווליום!
ראיונות וסטים:

Djoon 2012
ראיון מצוין של ת'יאו בו הוא מדבר על כך שהוא מרגיש הוא שגריר של אמנות אמריקאית ועל זה שהוא לא מאמין בפלאשים של מצלמות בזמן שהוא מנגן (נשמע מוכר?):

Slices 
קניות תקליטים עם ת'יאו

גרד יאנסן מראיין את ת'יאו פאריש:

חמש שעות מ-Cutloose ב-Manchester

סט לרדבול מיוזיק אקדמי

בוילר רום

קליפ מטורף ממסיבה שלו בגלזגו.
שימו לב איך הוא משחק עם הקהל בדקה7:00:

Nina Kraviz & Maurice Fulton // 26.12.13


אש ומים, שחור ולבן, ין ויאנג. שני הפכים המשלימים זה את זה ויוצרים ביחד הרמוניה חדשה. כאלה הם שני הדי.ג׳ייז/'מפיקים שמגיעים לבלוק בחמישי ה-26 לדצמבר, למסיבה האחרונה שלנו בשנת 2013.

ברחבה הראשית, תנגן הכוכבת הזוהרת ביותר של הסצינה, נינה קרביץ, שחוזרת לבלוק בפעם השלישית, שלושה שבועות בלבד אחרי פרסום ה-EP החדש והמדובר שלה בלייבל Redkis, המסתמן כאחד מהתקליטים שיחממו לנו את לילות החורף במועדון, ובסקוואט, שיהפוך לחדר חושך, ינגן הגאון האמריקאי המטורף מוריס פולטון, שהוציא השנה את האלבום השני של הרכב האסיד הפסיכדלי שלו Syclops בלייבל של גרד יאנסן Running Back, ושלא מפסיק להדהים את העולם האלקטרוני עם ריליסים חדשים ומשוגעים מתוך הרפרטואר הבלתי נגמר שלו של פניני מוזיקה למתקדמים. 

------------------------------------------------------------------------------
Thursday 26.12.13
The Block
Nina KravizUnderground Quality, Rekids, Naif :: Moscow
Local Support by Anna, Partok

The Squat
Maurice Fulton
Bubbletease Communications :: Sheffield

Local Support by Yogo, Amichay Matyas
------------------------------------------------------------------------------
TICKETS
http://bit.ly/1c53RE2 :70Nis (+ free chaser) for Club Members
http://bit.ly/1fvERol :100Nis Presale
120Nis at the door 

כרטיסים: 
70 ש"ח לחברי מועדון (+ צ'ייסר חינם): http://bit.ly/1c53RE2
90 ש"ח במכירה מוקדמת: http://bit.ly/1fvERol
120 ש"ח בדלת.
------------------------------------------------------------------------------

Nina Kraviz
כאמנית, נינה קרביץ היא החבילה השלמה. היא שרה, היא מפיקה, היא תקליטנית, היא פרופורמית וכן, היא יפיפה כמו כוכבת קולנוע ולא מתביישת לנפנף בכך, גם כשזה מעורר סביבה לא מעט שערוריות וחילוקי דעות.

נינה לא דופקת חשבון לאף אחד. היא מספקת חומר שלא נגמר למדורי הרכילויות על הזוגיות הסוערת שלה עם מלך הטכנו, בן קלוק (השמועה האחרונה היא שהם שוב נפרדו, וקרביץ ממש לא מעוניינת להרחיב על כך). היא מתראיינת באמבט של קצף ומעוררת מהומה של ממש בסצינה (שמגיבה עם גל תמונות פרודיות של די ג׳ייז מרחבי העולם מצולמים באמבטיות שלהם ושרשורים ארוכים בקבוצות הדיון ברשת על מקומן של נשים בעולם הדי ג׳ייז ושל מיניות במוזיקה האלקטרונית), היא משחררת אמירות דעתניות ושנויות במחלוקת (״מיקסים נקיים מגעילים אותי״), ועדיין, למרות כל ההייפ המטורף סביבה, היא ממשיכה להפיק ולנגן מוזיקה מחתרתית, אבסטרקטית ומרתקת, ללא פשרות וללא נסיון למצוא חן. היא חופרת שעות בערימות של תקליטים ישנים בחנויות יד שניה כדי למצוא עוד קלסיקה נדירה שאף אחד לא מכיר, תומכת באדיקות ביוצרים מחתרתיים ולייבלים נידחים, רוקדת בחושניות עם המוזיקה שהיא מנגנת, ומפלרטטת עם כל בליין שרוקד מולה, כאילו היא מנגנת רק בשבילו או בשבילה.

מי שב-2009 היתה עדיין תקליטנית מקומית בסצינת האנדרגראונד של מוסקבה, התגלתה על ידי המפיק הוותיק ג'אס אד שמיהר להחתים אותה בלייבל שלו - Underground Quality, הצטרפה כחוליה משמעותית למשפחת Rekids של רדיוסלייב, שם פרסמה שורה של ריליסים ואלבום בכורה אישי במיוחד, והפכה כמעט בין לילה מאלמונית לכוכבת הזוהרת ביותר של הסצינה האלקטרונית.

יש איכויות מהפנטות וחושניות למוזיקה שהסיבירית הזו עושה, כשהיא משתמשת בקול שלה ככלי נגינה ומעדיפה להקליט "מהטייק הראשון, כי ככה אני יכולה ללכוד את הרגע, את הוויב, את התחושה.". תקשיבו לטראקים העמוקים והמופשטים, אבל בעלי התהודה הרגשית, שהרכיבו את אלבום הבכורה שלה, ותמצאו שקשה שלא להסכים שמדובר בקול חדש ומרגש בסצינה האלקטרונית של ימינו. יש משהו במוזיקה של נינה שמבדיל אותה מהאחרים - אולי זו האינטימיות והכנות ואולי זו פשוט התשוקה הבוערת בבחורה המסקרנת וחסרת המנוחה הזו, שהצליחה לגרום לנו לרוץ בהתרגשות מהמשרד של הבלוק בפעם האחרונה שניגנה במועדון, כשב-5 וחצי בבוקר החליטה להתחיל את המסיבה מחדש עם סט פסיכדלי מורכב מקלאסיקות נדירות מעבר לקשת, שהתחיל עם הקטע האלמותי של לורן גרנייה Acid Eiffel, והמשיך עם כמה מהקטעים היותר נועזים ומקוריים ששמענו מנוגנים על המערכת של הבלוק, קטעים שלא להרבה די.ג'ייז יש מספיק "ביצים" לנגן במועדון.

בחמישי ה-26 לדצמבר, נינה חוזרת לבלוק בפעם השלישית, הפעם כאחת מהתקליטניות המבוקשות ביותר בעולם, עם הופעות בכל הפסטיבלים הגדולים כמו ADE באמסטרדם, Decibel ,Awakenings ו-DEMF, כמו גם הרזידנסי הנחשק ב-ENTER של ריצ'י הוטין באיביזה והופעות קבועות במועדונים כמו ה-Berghain, ה-Fabric ו- וה- Warehouse Project.

Maurice Fulton
בזמן שנינה תמגנט את הבלוק, הסקוואט יהפוך לחדר חושך טריפי בניצוחו של הגאון האמריקאי האקסצנטרי, מוריס פולטון, שחוזר אלינו אחרי כמעט שנתיים והפעם לחדר שמתאים לו כמו כפפה ליד.

אם תנסו להגדיר את הז׳אנר של פולטון במילה, נאחל לכם בהצלחה. הדרך הטובה ביותר לתאר אותו היא כאסטרונאוט המרחף בחלל וחוקר עולמות לא ידועים בתחום ההאוס, הטכנו והדיסקו, בעוד הוא מחובר בצינור חמצן לספינת החלל של פארלמנט פ׳אנקדליק והרבי הנקוק.
מג׳אז אקספרימנטלי לפוסט-טכנו עתידני, מפאנק אלקטרוני להמנוני גראז׳ האוס מרגשים, רוחב היריעה של מוריס פולטון הוא בלתי נתפס.

היוצר והתקליטן יליד בולטימור הוא טיפוס מוזר ומסתורי בדיוק כמו המוזיקה שהוא מפיק ומתקלט. הוא לא מרבה לדבר וכשהוא מנגן הוא נוהג להסתיר את פניו עם כובע רחב שוליים או חולצה שהוא משליך על ראשו. הוא לא אוהב מלונות ולרוב מגיע לכאן כשעה או שעתיים לפני שהוא מתחיל לנגן וטס חזרה מיד בבוקר שאחרי. אבל למרות שהדבר האחרון שמעניין את פולטון הוא שיווק, הוא נחשב לאגדה עוד בחייו והוכרז כחדשן ופורץ דרך על ידי מעריצים מכל קצוות הסצינה הבינלאומית, או, אם להשתמש במילים של מגזין Wire: ״מוריס פולטון הוא כנראה המפיק החדשן ביותר מבחינה קצבית שפועל במוזיקת הריקודים האלקטרונית של ימינו.״. הצהרה שאנחנו לא מעוניינים להתווכח איתה. 

מי שהיה במסיבות הקודמות של פולטון בבלוק, יזכור שהוא נוהג לנגן אינספור אדיטים ורמיקסים מקוריים שלו שעדיין לא התפרסמו ושניתן לשמוע רק בסטים שלו (חלק מהקטעים שניסינו לגלות בסטים הקודמים, התפרסמו סוף סוף השנה באלבום השני שלו כ-Syclops בלייבל של גרד יאנסן, Running Back). קשה לשכוח גם את האובססיה שלו לחושך, ובמיוחד זכור המקרה בו הפסיק את המוזיקה ברגע שהתאורן העז להדליק פנס בודד בתקרה. אחרי המסיבה הראשונה שלו בבלוק הקודם, אמר לנו פולטון "בחושך - אנשים זזים כמו ג'לי." ואכן, בחושך מצאנו את עצמנו רוקדים בצורה שלא חשבנו שאנחנו יכולים לרקוד, כשהרחבה הפכה למרחב בו החוש היחיד שמשרת אותך הוא השמיעה, הדבר היחיד שנוכח בחדר הוא הסאונד ואף אחד לא יכול לראות אותך מביע דרך הגוף את כל הדברים שהמוזיקה של פולטון גורמת לך להרגיש.

אנחנו לא יכולים לחכות לשמוע את החומרים החדשים שעוד לא התפרסמו מאת היוצר המחונן הזה.

יפתחו ויסגרו ברחבה הראשית - אנה ופרטוק, ובסקוואט - יוגו ועמיחי מטיאס.

לינקים:

נינה:

הקליפ ל-Ghetto Kravitz, הלהיט הגדול מהאלבום הראשון שלה שהפך לקרוס-ז'אנרי במובן הכי רחב של המילה. סקסי ומהפנט.

מתוך האי.פי החדש שיצא לפני מספר שבועות ב-Rekids, ובדרך להיות אחד מהטראקים שיעשו לנו את החורף בבלוק.
12 דקות של עוצמה עצורה, אפלה והיפנוטית שנבנית בהדרגתיות ובסבלנות עד שהיא מתפוצצת עם סימפול אחד שמאיר כמו לפיד בחשכה ומרים אותנו לגבהים חדשים. חכו לרגע שהיא תנגן את זה במסיבה הקרובה.

הרליס הראשון שלה ב- Rekids שהפך אותה לנערה הכי מדוברת בתעשייה.
פשוט, חושני ומגובה בבייס ליין שמהדהד לך בבית החזה גם שעות אחרי שהקטע נגמר.

הרמיקס שעשתה יחד עם בן קלוק (בזמנים יפים יותר של הזוג המלכותי של הסצינה), להרכב הטכנו האגדי מדטרויט - octave One

נינה, קרובה ושברירית מתמיד.

ראיון הוידאו לרזידנט אדווייזר בו היא מופיעה עירומה באמבטיית קצף ועליו כל התעשייה רעשה וקצפה.
מתחת לכל הקצף נינה חושפת בסרטון לא מעט תובנות ודעות עמוקות על המקום בו היא נמצאת.

אחד הבוילר רומים הכי נצפים בסדרה, נינה בסט טכנו מחשמל

נינה סוגרת את ספייס-איביזה באוקטובר האחרון עם סט אסיד היפנוטי מושלם

נינה מפגינה סלקשן מעורר השתאות בסט המצולם מ-Dommune ביפן

הסט שהקליטה בחודש שעבר עבור מיקסמאג, המורכב רובו מקטעים שלה חדשים וישנים

ועוד סט מהעונה האחרונה באיביזה, הפעם בליין של ריצ'י הוטין Enter -

ראיון ל- slice magazine

פולטון:

הלהיט הקיצוני, הקאמפי וחסר המעצורים של Mu, ״Paris Hilton״. כמובן שיש גם קליפ הולם. מטורף.

קטע מתוך האלבום החדש בלייבל של גרד יאנסן, מי שהיה במסיבה השניה של פולטון בבלוק הראשון, יזכור את הקטע הזה שאף אחד לא הצליח לשאזם והפעם אפשר גם סוף סוף לשמוע איך הוא נגמר.

עוד קטע מתוך האלבום החדש. פולטון בועט חזק.

מתוך האלבום של Syclops ב-DFA, דוגמא מצוינת לאקספרימנטליות האמיצה של פולטון. תופים אימתניים פוגשים באס סינתי מופרע, ורגע לפני שהכול יוצא משליטה, פאדים עגולים ונעימים מחזיקים את כולם במקום, עד שהכול מתחבר למקצב אפרוביט שמרגיש פשוט נכון.

כן, הבנאדם גאון מוזיקלי

או שאולי מטורף?

האוס, דיסקו, אלקטרו-פאנק פסיכדלי. Bring it on

עוד קלסיקת בלוק

גרד יאנסן מראיין את מוריס פולטון ברד בול מיוזיק אקדמי 2006 - ציטוט אהוב: ״אני אוהב למצוא קיק שאם הוא היה כדור באולינג, הוא בטוח היה פוגע סטרייק!״

JOEY NEGRO // 19.12.13

אנחנו גאים ומתרגשים להזמין אתכם למסיבת לג'נדס אחרונה לשנת 2013, עם אחת מהאגדות שסומנו אצלנו כמטרה בחשיבות עליונה עוד בימיו הראשונים של הליין, במועדון הבלוק הראשון.


הוא אחראי על יותר כניסות למצעדי להיטים מכל מפיק האוס אחר בהיסטוריה, הוא הקליט בעשרים שנה האחרונות מוזיקה חוצת ז'אנרים תחת יותר מ-30 כינויים שונים, הוא אספן תקליטים אובססיבי ובעל לייבל משגשג, ובדיוק לפני שלושה שבועות הוא פרסם אלבום רמיקסים חדש שמסתמן כבר עכשיו כקלסיקה מודרנית.

מועדון הבלוק גאה לארח, בפעם הראשונה בישראל, את סנדק ההאוס המיתולוגי של לונדון, תקליטן העל והאחראי על חלק מההפקות העמוקות והמרגשות ביותר בהיסטוריה של המוזיקה האלקטרונית: דייב לי, הידוע בשם - ג'ואי נגרו.

------------------------------------------------------------------------------
★ LEGENDS at The Block, Thursday 19.12
Joey Negro
:: The Sunburst Band, Akabu, Z Records :: London

Local Support by Amichay Matyas, Yogo
------------------------------------------------------------------------------

TICKETS
http://bit.ly/1jAkuJq :60Nis (+ free chaser) for Club Members
http://bit.ly/1dYE0PL :*80Nis Presale * limited presale 70nis
100Nis at the door 

כרטיסים
60 ש"ח לחברי מועדון (+ צ'ייסר חינם):http://bit.ly/1jAkuJq
80 ש"ח *מספר מוגבל* של כרטיסים ב-70: http://bit.ly/1dYE0PL
100 ש"ח בדלת.

------------------------------------------------------------------------------

לא כל יום מגיע לארץ גאון מוזיקלי בסדר גודל של דייב לי. אם זה בהפקות הדיסקו האוס הוירטואוזיות שלו כג'ואי נגרו וכמנהיג להקת Sunburst Band, שזכתה לכינוי "ה-Earth, Wind & Fire של המאה ה-21", ואם בדיפ האוס ההיפנוטי או באסיד האוס האלקטרוני, הבועט והאפל יותר שהוא מפיק כ-Akabu ובסטים הארוכים והנפלאים שהוא עורך בצורה מופתית כדי להוביל את הקהל לקטרזיס רגשי ופיזי מחשמל ברחבה, לי הוא אחד מהמפיקים והדי.ג'ייז הפוריים והמחוננים ביותר שידעה הסצינה מאז ומעולם.

בשנת 1988, בשיאו של קיץ האהבה מבושם האסיד בבריטניה, הצטרף דייב לי, שהיה אז אספן תקליטים לונדוני צעיר, לחנות התקליטים/חברת ההפצה Rough Trade, והקים את חטיבת הדאנס שלה. זמן קצר לאחר מכן הקים את הלייבל Republic, באמצעותו הציג לאומה הבריטית את הפן השחור והאמריקאי יותר של צליל ההאוס שרק נולד. האוספים שערך והקטעים ששחרר בלייבל הם מהמשפיעים ביותר על התהוות תרבות המועדונים הבריטית של אותה תקופה.

עם הצלחת הלייבל, לי החל לעסוק גם בהפקה. אך הייתה לו בעיה מרכזית אחת - השם השלו. המפיק הצעיר, שגדל על הכוכבים הנוצצים של הדיסקו והפופ האמריקאי, חיפש שם מעט יותר אקזוטי על מנת למשוך את תשומת ליבם של די.ג'ייז ואספנים, והחליט על הכינוי Raven Maize. הוא הוסיף לעטיפת הסינגל תמונה של גבר שחור עם משקפי שמש, אילוסטרציה של קו הרקיע הניו יורקי, וכדי להשלים את המתיחה, הוא אפילו נתן ללייבל אמריקאי את זכויות ההפצה וייבא את התקליט בעצמו חזרה לאנגליה. כך למעשה גרם למאזינים להאמין שמדובר ביוצר אמריקאי חדש ומסתורי. אבל גם זה לא הספיק ללי, שהוסיף לאלטר אגו שלו גם ביוגרפיה מזוייפת, בה מסופר סיפור חייו כאסיר לשעבר שמנגן בלהקת הבית של דיסנילנד.

ב-1990, כשחתם על הוצאת אי.פי בלייבל הניו יורקי Nu Groove, נדרש לי להמציא שם חדש תוך פחות מ-24 שעות. שני תקליטים היו מונחים במקרה על רצפת אולפנו באותו יום - האחד של יוצר ההאוס Pal Joey והשני של גאון הפ'אנק J Walter Negro. וכך, בהחלטה של רגע, כמחווה לשניים מהיוצרים המוערכים עליו, נולד Joey Negro. ״ג׳ואי נגרו נשמע לי כמו שם של היספני מגניב מניו יורק," הוא מספר בראיונות, "לא חשבתי שאני אענה לשם הזה 25 שנה אחר כך״. שיטת הזהויות החלופיות הפכה לאהובה על לי ובהמשך הקריירה יחקור אינספור כיוונים מוזיקליים תחת כינויים שונים ומשונים כמו ג'אקאטה, אקאבו, דאג וויליס ועוד, אך "ג'ואי נגרו" הפך לכינוי המוכר ביותר של המפיק הבריטי המחונן.

הסינגל השני שלו תחת השם הלוהט החדש, סימן את תחילת הרומן הארוך עם מצעדי הטופ 40 האנגלים ועורר את תשומת ליבה של חברת התקליטים Virgin שמיהרה להחתים אותו כרמיקסר בכיר, עם רמיקסים בלתי נשכחים לברנד ניו הביז, דיאנה רוס, פט שופ בויז ועוד. אפילו להקת הבנים Take That נעזרה בכישוריו, כשהפיק עבורם את הקאבר ללהיט "Relight My Fire", והגיע איתו למקום הראשון במצעד הבריטי.

ב-1993 ראה אור בוירג'ין 'Universe Of Love' אלבום הבכורה של ג׳ואי נגרו שהגיש לעולם צליל האוס חדש ומרשים: מתוזמר, מלודי, חם וג'אזי. האלבום שזכה לאהדה גדולה מן העיתונות הבריטית, עורר לראשונה את המונח 'דיסקו האוס' בתור הטרנד הגדול הבא. נגרו הפך לאחד מהתקליטנים העסוקים בלונדון עם ערב קבוע משלו במיניסטרי אוף סאונד והקים לייבל עצמאי חדש בשם Z Records בו טיפח אמנים מקומיים כמו Basement Jaxx, הוציא קטעים מקוריים וערך סדרות אוספים מיתולוגיות שביססו את מעמדו כקובע טעם עולמי.

לקראת סוף המילניום, בזמן שנבואת ה'דיסקו האוס' של העיתונות הבריטית התחילה להתגשם עם תנועת ההאוס הצרפתי, לי החליט ללכת שוב נגד הזרם, ובז'אנר שרק הולך ונעשה מסונתז יותר, הקים את ה-Sunburst Band, להקה חיה בת שישה נגנים, המנגנת דיסקו, סול וג'אז פ'אנק ושהשוותה ללהקת Earth Wind & Fire בגרסה עתידנית. האלבום הראשון שלהם שיצא ב-98' ריגש את הסצינה העולמית כולה, הלהיב את וותיקי הדיסקו וצעירי ההאוס כאחד וזכה לתמיכה מבכירי התקליטנים.

"הייתה תקופה שבה הייתי מקבל חמישה תקליטים ענקיים בחודש, אחד דיפ האוס, השני פרוגרסיב והשלישי דיסקו ובסוף התברר לי שכולם היו של דייב, זה היה פשוט בלתי נסבל." סיפר פיט טונג שדרן הרדיו המיתולוגי של הבי בי סי, כשהציג את המיקס השבועי האורח של נגרו בתחנה, ואכן, לא פעם מוצא את עצמו לי נלחם נגד עצמו, תחת כינויים וסגנונות שונים, על המקומות הראשונים במצעדי הדאנס החשובים בעולם.

כיום מתקלט נגרו בכל פסטיבל מכובד בעולם מסאות'פורת ועד גלסנטברי וממשיך להופיע ולהקליט חומרים חדשים עם ה-Sunburst Band. הפרויקט האחרון שלו, "Remixed With Love", הוא אלבום רמיקסים מרגש לקלאסיקות דיסקו של לוליטה הולוואי, רוי איירס, אשפורד וסימפסון ועוד, שנעשה מתוך האהבה הגדולה שלו לצליל החם של הדיסקו והסול. בו זמנית, ממשיך לי להפיק קטעים מקוריים תחת שמות הבמה השונים שלו בסגנונות שנעים מדיסקו האוס לאלקטרוניקה אפלה יותר של אסיד וטק-האוס.

בחמישי, ה-19 לדצמבר, דייב לי, AKA ג'ואי נגרו, יחלוק איתנו את האהבה הגדולה שלו למוזיקה, בפעם הראשונה בישראל, על הרחבה של הבלוק. אנחנו מצפים לסט מיתולוגי!

לרוב אנחנו משתדלים לשמור על מספר הלינקים מצומצם, אבל הפעם מדובר במפיק עם רזומה באמת חסר תקדים ולכן החלטנו לתת לכם כמות מוזיקה שתספיק לכמה ערבים טובים בבית, עם הגשם בחוץ והחום של הסאונד של ג'ואי נגרו בפנים.

תנשמו עמוק ותקשיבו לדברים המדהימים הבאים:

מתוך האלבום החדש של נגרו: רמיקס מהפנט ומעיף לזמרת המדהימה Princess Freesia (וגם קליפ משוגע!):

כשלארי הרד וגלקסי טו גלקסי נפגשים במעלית, קורים דברים קסומים ביותר, ג'ואי נגרו כ-Akabu

שעה ועשרים מתוך הסט של ג'ואי נגרו במסיבת הבריכה של Soul Heaven ביולי האחרון באיביזה.
אם היתה אוניברסיטה לאמנות בניית סטים, ג'ואי נגרו היה הפרופסור. יכולת העריכה ההרמונית שלו, כשהוא מחבר בין קטעים שונים בסולמות הנכונים כדי ליצור מהלכים רגשיים ארוכים ומגוונים, היא לא פחות מנדירה, אולי הטובה ביותר ששמענו. כשמשלבים בין עריכה הרמונית כזו לבין עריכה קצבית מדוייקת, התוצאה היא סט שהוא סימפוניה מהפנטת של רגשות וצבעים.

רמיקס מפיל לסתות של ג'ואי נגרו לקטע היפהפה של להקת Electric Empire בשם Always, שנשמע כמו הומאז' מדויק במיוחד לסטיבי וונדר (אמנם רק ארבע דקות מתוך הקטע, אבל אפשר ואפילו מומלץ לשמוע אותן בלופ :) )

אפשר בקלות לחשוב שזה רמיקס האוס לקטע ג'אז-סווינג ביג באנד קלסי משנות ה-50, אבל זו מוזיקה שהולחנה והופקה ב-2011. ג'ואי נגרו משתף פעולה עם מרקו מיליסביץ' וזמרת הפיוצ'ר-ג'אז - Shea Soul. חשמל ברחבה!

הרמיקס הזוכה בתחרות הרמיקסים לקלסיקת ההאוס של Sessomato (עוד אחד מהשמות של ג'ואי נגרו כמובן) - Moody, שהיא עצמה רימייק ל-ESG.
הקטע הזה שמתגלגל לו כבר 33 שנים בין הגרסה המקורית, לרמייק, לרמיקסים, מצליח לשמר את הכח המהפנט שלו בוער ופועם בעוצמה שרק הולכת ומתחזקת.

שעתיים קסומות מתוך הסט של נגרו ב-Tea Dance Party באיטליה, 2013. זה לא די.ג'יי, זה מכשף רחבה!

ג'ואי נגרו וחברים:
------------------
הנריק שוורץ ברמיקס נפלא לג'ואי נגרו וה- Sunburst Band

הרמיקס של Motor City Drum Ensemble לג'ואי נגרו תחת השם Akabu

רמיקס של Ame לאקאבו שמושפע מפנרץ' קיס של ליל לואיס

דניס פרר ממקסס את הלהקה של נגרו - Sunburst Band

המפיק המוכשר אנדרה לודרמן ברמיקס לאקאבו של ג'ואי נגרו

רמיקס של Deetron לאקאבו

עוד רמיקסים מתוך האלבום החדש:
------------------------------------
הרמיקס היפהפה שפותח את האלבום

שילוב מושלם בין האוס לדיסקו

מלודיות והרמוניות שמימיות בגרוב האיטי של סאנברסט בנד

רמיקס לאגדת הדיסקו פאנק ג'אז רוי איירס

רמיקס לקלסיקה של אשפורד וסימפסון Over and Over

רמיקס לקטע ההיפנוטי של לוליטה הולוואי

קלסיקות העבר:
-----------------
הקטע הראשון של נגרו שנכנס לטופ אוף דה פופס הבריטי. קלסיקת האוס מ-1991 שמחממת לבבות ורחבות עד היום

הרמיקס הקלסי של נגרו ללהיט של Masters At Work ואינדיה

קטעים נוספים וראיון:
----------------------
סיינס פיקשן אסיד האוס. מזהים את הטקסט מהסרט בלייד ראנר?

Joey Negro - Beyond The Dance

רמיקס נפלא של נגרו לאוג'ייז. אפשר להרגיש את האהבה לאורך כל שבע הדקות

ראיון מעולה עם נגרו, שמספר על המפגש הראשון שלו עם סול, ההיגיון המוזר שמאחורי אינספור הכינויים שלו וחולק את דעתו על עולם ההאוס של היום.

Art Department & Terence Fixmer // 12.12.13


הבלוק מזמין אתכם לטיול על הקצה, בערב עוצמתי במיוחד עם שניים מהשמות החמים ביותר בחוד החנית של הטכנו וההאוס העולמיים. על העמדה ברחבה הראשית ינצחו ART DEPARTMENT, הצמד הקנדי חוצה הדורות שכבש את העולם בסערה עם סטייל ממכר ובלתי מנוצח של דיפ האוס היפנוטי, והסקוואט יהפוך לחדר חושך באטמוספרה אחרת עם מופע לייב של terence fixmer, אביר הטכנו העמוק מצרפת שמותח את גבולות הז'אנר כבר יותר מעשור. שני שמות שמגדירים את הסאונד של המחר, שלא מתאימים את עצמם לאף תבנית ז'אנרית קיימת וסוחפים את האוזן אל המקומות הכי רחוקים אליהם סינתיסייזרים ומקצבים אלקטרוניים יכולים להגיע.

------------------------------------------------------------
The Block
Art Department No.19 Music, Crosstown Rebels :: Toronto 
Local support: Shlomi ZIdan :: Ofri Goffer

The Squat
Terence FixmerCLR, Electric Deluxe, Planet Rouge :: Lille
Local support: Partok & Anna :: Nir Shoshani
------------------------------------------------------------
TICKETS
: 80Nis (+ free chaser) for Club Members
100Nis Presale: http://bit.ly/1ai2vzv
120Nis at the door 
NEW >> Special online presale for Club Members! http://bit.ly/1jUOD3m

כרטיסים: 
80 ש"ח לחברי מועדון (+ צ'ייסר חינם)
100 ש"ח במכירה מוקדמת: http://bit.ly/1ai2vzv
120 ש"ח בדלת
*חדש* מכירה מוקדמת לחברי מועדון: http://bit.ly/1jUOD3m

כרטיסים ניתן להשיג גם במקומות הבאים בתל אביב
Tickets are also available at the following locations in TLV

Hummus Abu Dabbi - 81 King George st || חומוס אבו דאבי - קינג ג'ורג' 81
Mersand Caffe - 70 Ben Yehuda st || קפה מרסנד - בן יהודה 70
The Bun - 18 Hilel HaZaken st || דה באן - הלל הזקן 1
Café Kaymak – Levinski 49 || קפה קאימק – לוינסקי 49
Wok – Allenbi 37 || ווק – אלנבי 37
------------------------------------------------------------

לפעמים הכוכבים מסתדרים בדיוק בקונסטלציה הנכונה ויוצרים את המפגשים הקסומים ביותר. זה היה ב-2009, כשהכוכבים הללו זימנו לאולפן (עם עזרה קטנה של דמיאן לאזארוס) שתיים מהדמויות הבולטות בסצנה של טורונטו - קני גלסגאו, מחלוציו הראשונים של הדיפ האוס בקנדה הפועל יותר משני עשורים, וג'וני וייט, שהלייבל הצעיר שלו "No.19" קוצר שבחים ברחבי העולם. כשהאחד מייצג את העבר המפואר והשני את העתיד המבטיח, הם נפגשו באותו ערב על מנת להכין רמיקס ל-Riz MC, וכמעט מבלי להתכוון, יצרו זן חדש ומרענן של האוס. במהרה הבינו השניים שהאיחוד הזה נועד להיות, ו-Art Department עלתה לאוויר.

עם שורה של ריליסים תחת הלייבל של לזרוס Crosstown Rebels והלייבל No.19, ארט דיפרטמנט הציגו לעולם את הסאונד החדש שרקחו: בייסליינים עמוקים ואפלים, מוגשים עם טוויסט של פ'אנק, טכניקת הפקה מדויקת בסאונד מסתורי, עמוק ורטוב, מקצבים שמזיזים את מערכת השרירים האנושית בצורה מושלמת, ומעל כל אלה, מרחפים בעדינות הווקאלז האפלוליים ומלאי הנשמה של גלסגאו. עם תוצאה כל כך שמיימית, אין ברירה אלא להסיק שהחיבור הזה היה כתוב בכוכבים.

במהירות מטאורית, הצמד הפך לשם בינלאומי לוהט, עם סינגלים ורמיקסים מהפנטים וחורכי רחבות, חלקם ראויים לתואר פורצי דרך - הגדול שביניהם הוא "Without You", שהגיע למקום הראשון בסיכום השנה של RA לשנת 2010. אלבום הבכורה שלהם "The Drawing Board" סחף גם הוא ביקורות נלהבות, ובמהרה, מצאו את עצמם ארט דיפרטמנט בחזית הקדמית של התעוררות דיפ האוס בינלאומית. מבקרים מסויימים ניסו לסווג את המוזיקה של ארט דיפרטמנט כ-Gothic Funk (או Gunk), בניסיון להגדיר את האווירה המהפנטת והלילית שיוצר הצמד. אך שועלי האנדרגראונד הוותיקים מגחכים לשמע הגדרות שטחיות, ומעדיפים להתייחס למוזיקה שלהם כחוצת ז'אנרים ועל-זמנית, סיבוב סולפולי על האוס עתידני שיעמוד במבחן הזמן ויישמע חדש גם בעוד עשור. כיום, וייט וגלסגאו מתכוננים לאלבום חדש ובינתיים מכינים את הקרקע עם האוסף "Social Experiment 003" שיצא בפברואר השנה. זהו הביקור הראשון של השניים בבלוק, ויש לנו הרגשה שזה הולך להיות מפגש היסטורי. 

היופי והעצבות, הטוב והרע, האהבה, הדמעות והעוצמה.
Art Department - Insomniac

"Without You" הלהיט הגדול והדוגמא המושלמת לגישה הייחודית של ארט דיפרטמנט להאוס. שימו לב לווקאלז העמוקים, כמעט מיוסרים של גלאסגו, והמפגש שלהם עם הבאס החד והענייני. דיסקו נוגה שמצליח בה בעת להיות פסקול חורפי ולהיט קיצי. 

הרמיקס שהתחיל את הכל. את הטאץ' הנדיר אפשר היה לזהות מהרגע הראשון.

קליפ הניאון המהפנט ליצירה רדופת הרוחות "Touch You Gently"

הסט המטורף מפסטיבל Burning Man בקיץ האחרון. מדהים!

עוד סט מעולה מקיץ 2013, הפעם במסיבת Circoloco במועדון ה-DC10 באיביזה

הסט של Art Department בפסטיבל Movement בדטרויט השנה. תרימו ווליום!

ראיון די קורע של סת' טרוקסלר עם ארט דיפרטמנט, בעיצומו של פסטיבל BPM אותו הם מגדירים כבית:

---------------------------------------------------------------------

Terence Fixmer

אם המוזיקה של ארט דיפרטמנט היא חלום רטוב, טרנס פיקסמר הוא הסיוט, אבל סיוט כל כך אינטנסיבי ומדהים ביופיו שלא תרצו להתעורר ממנו.

פיקסמר, שהתחיל את דרכו המוזיקלית כמפיק ותקליטן של טכנו תעשייתי, מחוספס ובלתי מתפשר, הפך לאגדה מקומית בצפון צרפת ונחשב במשך שנים ליוצר נערץ אך נישתי ומחתרתי. בשנים האחרונות התמונה השתנתה כששתי אגדות הטכנו Speedy J ו-Chris Liebing לקחו אותו תחת חסותם והחלו לפרסם את המוזיקה שלו בלייבלים שלהם. חותמת האיכות, כמו גם ההשפעה האסתטית של שני הענקים האלה היתה בדיוק מה שפיקסמר היה צריך כדי לעבור מהאנדרגראונד הצרפתי לקדמת הבמות הגדולות בעולם.

הסאונד שלו הפך בהדרגה ליותר נקי, צלול וחללי, אבל עדיין אפל, בעומק של קילומטר מתחת לפני האדמה ובועט כמו שטכנו צריך לבעוט. כיום, פיקסמר הוא חלק בלתי נפרד מערבי הלייבל של כריס ליבינג CLR ומופע הלייב שלו נחשב לאחד מהמופעים המבוקשים ביותר בסצנת הטכנו העולמית.

פיקסמר, שגדל בעיירה צרפתית קרובה לגבול הבלגי, היה מחליף עם חבריו קסטות של הרכבי EBM כמו Front 242 ו-A Split Second, והטכנו הקשה והמתכתי שלהם היווה עבורו שער כניסה למוזיקה אלקטרונית. על אלבומו הראשון, "Muscle Machine", שיצא בלייבל של די.ג'יי הל ב-2001, קיבל את תואר ממציא ה-Techno Body Music, כינוי להכלאה שיצר בין EBM, טכנו ואינדסטריאל. וכבר אז, המלודיות החדות והתופים הבומבסטיים, בידלו אותו מכל יוצר טכנו אחר בסביבה. 

לאחר שהצליח לקחת את ה-EBM לשלב הבא, החיבור עם גיבור הז'אנר, דאגלאס מקארתי, סולן להקת Nitzer Ebb האגדית, היה רק טבעי. גם כאן, בדומה לארט דיפרטמנט, נוצר חיבור מרתק בין עבר לעתיד, ושני האלבומים שהוציאו תחת השם Fixmer/McCarthy איחדו בין הברוטליות של הטכנו לחושניות של מוזיקת פופ. הם הופיעו יחד באינספור מועדונים ופסטיבלים מסביב לפלטנה.

את האלבום הבא הוציא פיקסמר בלייבל הצרפתי, From Jupiter Recordings, ובו הוא הרחיב את מנעד ההפקה שלו ונע לעבר צלילים קולנועיים ואווירתיים יותר, והאלבום האחרון, שיצא בלייבל של ספידי ג'יי - Electric Deluxe ב-2010, השלים את המהלך לסאונד פתוח, מלודי ובוגר יותר, אבל לא פחות עוצמתי ואינטנסיבי. פיקסמר מגיע לישראל לראשונה, ואנחנו לא יכולים לדמיין מקום טוב יותר מהסקוואט על מנת להכיל את היוצר הבועט הזה. 

מתוך האי.פי האחרון של פיקסמר. יופי היפנוטי תת מימי

תחזיקו טוב את הלסט כשאתם מקשיבים לדבר המשוגע הזה מצמרר

אולי ככה נשמעות קרני השמש כשהן זורחות על פני כדור הארץ במבט מהחלל

פיקסמר בלייבל של ספידי ג'יי

לייב של פיקסמר מפסטיבל ADE באמסטרדם. זה פשוט כל כך טוב

פיקסמר מהפנט את הבוילר רום לפני שבועיים בברלין. תדמיינו איך זה ישמע בסקוואט:

פודקאסט של פיקסמר ל-CLR של כריס ליבינג

מתוך מופע הלייב (הפסיכי יש לציין) עם דאגלאס מקארת'י מ-2004, כשהסאונד של פיקסמר היה מחוספס ותעשייתי יותר

BLOCK DECEMBER

מועדון הבלוק - דצמבר 2013 - סנטה קלאוס מחלק מתנות לילדים.

מומלץ לקרוא בישיבה.

05/12 - האיש והאגדה, ג'ון טאלבוט (John Talabot) חוזר לבלוק במסגרת הטור לרגל יציאת אלבום המיקס החדש שלו בסדרה המיתולוגית DJ-Kicks, ואיתו, בפעם הראשונה בישראל, רזידנט מועדון הרוברט ג'ונסון והפנורמה בר ואחד מהתקליטנים המדוברים ביותר בתעשייה - גרד יאנסן (Gerd Janson)
לרכישת כרטיסים לחצו כאן

12/12 - כן, כבר כמה שבועות שהשמועה מסתובבת בעיר, אז עכשיו זה רשמי: ארט דיפרטמנט (ART DEPARTMENT) מגיעים לבלוק. ובסקוואט - מופע לייב של מפיק הטכנו הצרפתי טרנס פיקסמר (terence fixmer)
לרכישת כרטיסים לחצו כאן

19/12 - לגנ'דס. שבועיים לאחר יציאת אלבום הרמיקסים החדש שלו, אנחנו גאים לארח, בפעם הראשונה בישראל, את ענק ההאוס הבריטי: ג'ואי נגרו (Joey Negro)
לרכישת כרטיסים לחצו כאן

26/12 - בתזמון מושלם עם צאת ה-EP הראשון שלה מזה שנתיים, חוזרת המלכה הבלתי מעורערת של הסצינה למועדון הבלוק - נינה קרביץ (Nina Kraviz)
ובסקוואט - חדר חושך עם הגאון המטורף מוריס פולטון (הוא לא בקטע של פייסבוק)
לרכישת כרטיסים לחצו כאן